en Boda, Casament, espai

Alguna vegada has anat a un casament en què no hi hagi flors? Segur que no! Les flors són gairebé tan importants com el vestit, el menjar o el pastís. Existeixen moltíssimes opcions per embellir aquest dia especial, per això en aquesta oportunitat volem brindar opcions perquè triïs amb més confiança.

Importància de les flors a la teva boda

El matrimoni és un acte sagrat. Aquest moment en què dues persones decideixen unir les seves vides ha de ser recordada com una ocasió màgica, acolorida i plena d’amor. Les flors expressen això i molt més, per això l’elecció del ram i els detalls de la decoració han de ser reflex de l’amor que se celebra en aquest dia especial.

Encara que tal vegada les flors no sigui el primer en el que pensis al moment d’organitzar les noces, a continuació compartirem amb tu algunes de les raons per les quals és important saber triar-les.

Són el complement ideal per a l’abillament dels nuvis: sens dubte, el ram li dóna un toc bonic al vestit de la núvia i el botonier ressalta el vestit del nuvi. A més, si les flors escollides per a la parella combinen amb la decoració, molt millor!

Embelleixen el que toquen: les flors són protagonistes en la decoració dels espais. Sigui l’església, el club, el restaurant, l’automòbil dels nuvis, les habitacions … en fi! Fan que qualsevol espai es vegi viu i radiant.

Tenen significats: l’elecció del color i del tipus de flor, tant en el bouquete com en la decoració, pot representar puresa, fidelitat, passió i molt més. Ja saps què vols expressar tu?

Per què les dones fan servir rams de núvia?

Sabem que és un costum molt arrelat que les núvies portin un ram el dia del seu casament, però d’on va néixer aquesta tradició? Doncs t’expliquem que a l’antic Egipte les dones portaven un ram d’herbes aromàtiques per espantar els mals esperits.

Algunes de les plantes més comunes eren farigola, menta, romaní o llorer. Es comenta també que a l’antiga Roma i Grècia, per exemple, els nuvis solien usar un collaret que espècies o herbes aromàtiques com a símbol d’esperança i fecunditat.

Amb els anys, la flor de taronger va començar a usar-se per substituir les herbes aromàtiques. Però no va ser sinó fins a l’Edat Mitjana que l’ús de les flors es va fer més freqüent en els matrimonis.

Avui les flors representen, entre altres coses, alegria, fertilitat, abundància, elegància, sensualitat i amor. Tot depèn de l’espècie que s’esculli per a aquesta ocasió especial.

8 tipus de flors que pots utilitzar a la teva boda

Si el teu cap està feta un embolic per no saber quin és el tipus de flor més adequada per a vostès, compartim amb tu 8 de les més comuns amb una breu explicació del que representen.

1. Rosa
Sí, definitivament les roses són un clàssic. Aquestes flors representen amor, passió i molt més. Són molt versàtils i pots trobar-les a molts colors: el tradicional vermell, blanc, rosa, grogues, blaves, taronges … com agradis! Has de saber que aquest tipus de flor aguanta molt temps sense aigua, resisteixen climes calorosos i queden bé en qualsevol tipus de cerimònia o festa que planegin.

2. Cala
Les cales són l’elegància convertida en flor. També solen relacionar-se amb termes de puresa, virtut i sensualitat. Si et fixes bé, la seva tija llarg i la seva forma acampanada recorda una mica al vestit de núvia. Així que, què flor més apropiada per a aquesta ocasió? Solen usar-se en celebracions clàssiques, tant en els centres de taula com en els rams de núvia.

3. Orquídia
Una altra flor que no té res a envejar a l’elegància de les altres és l’orquídia. És exòtica, representa bellesa, passió, amor i seducció. Hi ha moltíssimes espècies !, així que pots trobar-les en una gran quantitat de colors. Aquesta flor també és ideal per als rams, especialment en forma de cascada, i també és magnífica perquè el nuvi la porti a la solapa i que combini amb el ram de la núvia

4. Peònia
Aquesta és una de les flors més usades en els casaments perquè, a més de ser precioses, representen abundància, bona salut i felicitat en el matrimoni. Es poden trobar en diferents colors: rosa, blanc, salmó, granat … S’assemblen a les flors silvestres, són perfumades i de llarga durada.

5. Tulipa
Quan parlem de flors famoses en els matrimonis, les tulipes no poden faltar. Hi ha milers d’espècies per triar! Aquestes simbolitzen, entre altres coses, l’amor sincer. La seva elecció s’ha fet tan popular a les noces gràcies a la sofisticació que roba les mirades i omple els espais d’elegància.
6. Paniculata
Una de les millors característiques d’aquesta flor és que es pot trobar durant tot l’any a preus bastant accessibles. Són senzilles, dolços, delicades i són ideals per donar-li frescor als espais. Són usats també en rams de núvia simples i juvenils. Serveixen per engalanar els taules i seients. Són tan versàtils que serveixen perfectament per acompanyar flors grans o per destacar soles. Tot dependrà del teu gust!

7. Gerbera
La gerbera sol ser contínuament comparada amb la margarida, però, com veus, són més grans. Representen alegria i són famoses pels seus colors que li donen un toc tropical a qualsevol espai. Pots trobar-les en blanc, rosa, taronja, groc i fins i tot amb tons mixtes entre els seus pètals. Són ideals per a casaments celebrats a l’aire lliure o en temporada d’estiu.

8. Hortensia
Les hortènsies brinden sensació de vida, frescor i serenitat. Pots trobar-les en blanc, blau rosa en diferents tons, fúcsia, verd, morat i molts més. Amb els seus colors, són ideals també per a les noces a l’aire lliure. És una flor que pot usar-se en el pentinat de la núvia, el ram o en la decoració dels espais.

Com has pogut notar, l’elecció de les flors no s’ha de fer de la nit al dia. ‘El seu significat és realment important! Existeixen milers d’espècies per a cada ocasió i centenars de colors per a cada intenció. Conversa amb la teva parella, definiu el que voleu transmetre i esculliu les flors que embelliran aquest moment tan especial per a tots dos.

PUBLICACIONS RECENTS
Casate al aire libre en Villa Bugatticomo-escoger-el-mejor-fotografo-para-tu-boda