en espai

Quan coneixem a una persona volem donar una bona impressió, cert? El mateix passa quan volem realitzar un esdeveniment empresarial … I per aconseguir-ho és necessari una impecable planificació que deixi a tots els assistents desitjant saber molt més de tu i dels teus projectes. Vols saber com fer-ho? En les següents línies et donarem algunes claus perquè el proper esdeveniment de la teva empresa sigui recordat com el millor.

Motius per realitzar un esdeveniment empresarial

Les raons que et impulsen a organitzar un esdeveniment de la teva empresa poden ser vàries. Entre algunes de les més comunes podem destacar: la presentació del teu emprenedoria, el llançament d’un nou producte, networking, celebració d’alguna data especial amb clients o empleats, etc.

Realitzar aquest tipus de trobades és ideal per captar nous clients o consentir als que ja tens, obtenir major abast, agrair als empleats i aconseguir que la teva empresa estigui en boca de tots. Tot això ajuda a consolidar la bona reputació de la teva companyia i permet arribar a més persones.

8 claus per organitzar un esdeveniment empresarial especial

Hi ha molts detalls que s’han de prendre en compte per realitzar un bon esdeveniment. Tant, que sabem que pot ser un procés molt extenuant. Però no et preocupis, nosaltres et guiarem amb les següents dades:

1. Defineix el teu propòsit: és important que tinguis una idea clara del que vols aconseguir a partir d’aquesta trobada. Traçar objectius és el que et permetrà mesurar en un futur si es van assolir les metes proposades.

2. Coneix el teu públic: has de dedicar un temps per saber com es comporta la teva audiència, què els agrada, de què parlen, quins llocs freqüenten, què mengen o què no consumeixen, etc. Tenir això clar no només t’ajudarà a saber com dirigir la invitació, sinó també et permetrà aconseguir que tinguin una vetllada més agradable.

3. Planifica: converteix les llistes en els teus millors aliades. Apunta les tasques per no oblidar detalls com revisar els pressupostos, llogar la sala, contactar als proveïdors, avaluar l’aforament, estar al menú, entre d’altres pendents importants.
4. Tria el lloc adequat: tria un lloc en el qual els teus assistents se sentin a gust, en el qual puguin compartir amb comoditat i explorar diferents espais. Els teus convidats ho sabran agrair!

5. Promociona: una vegada que hagis liquidat la major part dels detalls previs, posa’t creatiu i comunica les bondats de l’esdeveniment que has preparat. Coneixent al teu públic sabràs triar els millors canals de difusió.

6. Té cura dels detalls: un cop arribat el dia de l’esdeveniment, procura que les teves assistents es portin bons records. Brinda atenció de principi a fi, ofereix facilitats d’accés, consientelos amb bon menjar i atenció, brinda presentacions o ponències de qualitat, tot s’hi val!

7. Fes servir la tecnologia al teu favor: ofereix WiFi gratuït crea un Hashtag perquè tots parlin del teu esdeveniment, fes que comparteixin les seves vivències en temps real. ¡Convida’ls a fer ressò de la trobada!

8. Mesura: quan s’acaba la festa comença el mesurament. Analitza si el poder de convocatòria va ser el desitjat, avalua els comentaris positius o negatius que hagin fet en línia i fora de línia sobre la teva companyia i, sobretot, recorda l’expressió de les teves assistents en cada moment. Els seus rostres i comentaris seran el millor reflex de la feina que has fet.

Què et van semblar els tips? Ja estàs preparat per fer el proper esdeveniment de la teva empresa?

En Vila Bugatti disposem d’una gran varietat d’espais per a les celebracions més exigents. Estem a tan sols 20 minuts de Barcelona!
Et convidem a conèixer els nostres espais i a contactar-nos aquí.

PUBLICACIONS RECENTS
Flores ideales para usar en tu boda