en Casament, espai

S’acosta el dia del casament i sents un clot enorme a l’estómac. Comences a pensar en totes les coses que poden sortir malament, et preocupes per com sortirà la marxa nupcial, comences a qüestionar fins i tot l’elecció del vestit que tant t’agradava dies enrere o, pitjor encara, comences a dubtar de si vas prendre la decisió correcta d’ casar-te … Tranquil·la! Això és el més normal del món, i tot seguit et direm què pots fer per reduir els nervis a la teva boda.

Tips per controlar els nervis abans del casament

Sentir nervis és normal, fins i tot, és emocionant !, però en excés res és bo. Per evitar aquesta sensació et paralitzi durant les noces, l’ideal és començar a posar fil a l’agulla diverses setmanes abans de la cerimònia. A continuació, vam compartir amb tu algunes accions senzilles, però que t’ajudaran moltíssim a reduir l’ansietat:

Expressa’t: el primer que has de recordar és que no estàs sola en això. No et guardis els dubtes i angoixes, comenta-amb algú de molta confiança i qui, preferiblement, ja s’hagi casat. Et sentiràs compresa i més tranquil a exterioritzar els teus temors. Quan ho creguis necessari, comenta amb la teva parella com et sents.
Fes una llista de pendents: així com quan estàs fent un treball important, fer una llista t’ajudarà a tenir més ordre i menys ansietat. En anar ratllant les tasques, tindràs una sensació de major control sobre la situació. ‘La caos al teu cap començarà a dissipar!
Practica ioga: aquesta disciplina ajuda a calmar els nervis perquè combina exercicis físics, de respiració i d’atenció. Si t’agrada aquesta activitat, et recomanem començar a practicar-la diverses setmanes o fins i tot mesos previs al casament. T’ajudarà a alleujar les tensions durant la preparació del casament.
Cuida la teva alimentació i descans: aquest és un dels grans errors que cometen els nuvis abans del casament: no dormir ni menjar correctament, ¡fatal! Respecta els teus horaris de menjar i descans i el dia del casament et sentiràs amb moltíssima més energia.
 

Com reduir l’ansietat durant el dia del casament

Encara que aparentment tot estigui en ordre, és normal que el dia del casament sentis nervis. Hi ha diferents accions que pots aplicar quan arriba aquest dia especial.

  • Realitza exercicis de respiració i atenció plena. Presa almenys 10 minuts del teu dia, respira profundament, inhala i exhala pel nas mentre tens els ulls tancats o oberts, segons el teu gust. L’important és que puguis centrar la teva atenció en el moment present, i cada vegada que arribi algun dubte la deixis anar amorosament, sense jutjar-te, mentre tornes i et concentres només en la teva respiració i en el teu gran dia.
  • Les núvies comencen a arreglar-se des de molt d’hora. Per reduir l’estrès d’haver de sortir al carrer, és recomanable sol·licitar el servei de perruqueria i maquillatge a domicili. Reduirà el temps de preparació i et sentiràs més calmada estant en el teu lloc segur.
  • Envolta’t de persones positives durant el dia. Si ho sents necessari, demana a una o dues amigues que actuïn com els teus assistents aquell dia: que vigilin que tot estigui en ordre amb el vel, la cua del vestit, que tinguin cura que es mantingui la teva pentinat, que portin sabates còmodes per quan et cansis dels talons, etc. Et sentiràs més tranquil·la!

Finalment, et recordem que no hi ha motius perquè et sentis avergonyida per tenir nervis. És comprensible, perquè estàs prenent una de les decisions més importants de la teva vida, però si segueixes aquests tips l’angoixa no guanyarà la batalla. Tu pots amb això, gaudeix teu moment!

PUBLICACIONS RECENTS